فیلتر ممبران شیر یک روش جداسازی با استفاده از یک غشای نیمه تراوا برای جدا کردن جریان تغذیه مایع به جریانهای نفوذی و احتباسشده یا شیری است که از غشاء عبور میکند و مایع حاوی مواد باقیمانده. صنایع لبنی از چهار روش فیلتر ممبران برای فرآوری شیر استفاده می کند: میکروفیلتراسیون (MF)، اولترافیلتراسیون (UF)، اسمز معکوس (RO) و نانوفیلتراسیون (NF). کاربردهای زیادی برای این فرآیندها در صنعت وجود دارد، و درک فیلتر ممبران شیر به تعیین بهترین سیستم تصفیه مورد نیاز برای تولید محصولات لبنی بهینه در عملیات شما کمک می کند.
راه حل های فرآیندی کاملی را برای مشتریان خود در بخش لبنیات ارائه می دهد تا استانداردهای سختگیرانه در صنعت را برآورده کنند یا از آنها فراتر رود. یک سیستم فیلتر ممبران ساخته شده با لغزش برای کمک به کلید در دست در برنامه فیلتراسیون لبنیات شما طراحی کند. درباره فرآیندهای فیلتراسیونی که در سیستم های ما امکان پذیر است و کاربرد آنها در صنایع لبنی بیشتر بدانید.
چهار فرآیند در فیلتر ممبران شیر و لبنیات
بسته به محصول نهایی مورد نظر، فیلتر ممبران در صنایع شیر و لبنیات، اجزای شیر و آب پنیر را برای تغلیظ، حذف یا کاهش ذرات در جریان خوراک شیر با استفاده از یکی از چهار فرآیند زیر جدا میکند.
میکروفیلتراسیون (MF)
از بین چهار فرآیند، MF از غشایی با بازترین ساختار استفاده میکند، که مواد محلول را قادر میسازد از آن عبور کنند، اما اکثر مواد غیر محلول را دفع میکند. MF به جداسازی و کاهش یا حذف چربی، پاتوژن ها و هاگ ها از شیر به عنوان بخشی از فرآیند کم فشار کمک می کند.
اولترافیلتراسیون (UF)
UF از فشار متوسط و غشایی با ساختار نسبتاً باز استفاده می کند که به اکثر مواد محلول مانند لاکتوز، نمک ها، اسیدها و برخی از اجزای غیر محلول اجازه می دهد تا در آن جریان داشته باشند اما اجزای بزرگتر را رد می کند. اولترافیلتراسیون در صنایع لبنی، چربی و پروتئین را حفظ می کند و به غلظت پروتئین های آب پنیر و شیر اجازه می دهد.
اسمز معکوس (RO)
RO از فشار بالا و یک غشای بسیار متراکم استفاده می کند که فقط به آب اجازه عبور از آن را می دهد و مواد جامد را متمرکز می کند و مواد محلول و معلق را دفع می کند. فشار، دما، pH و کیفیت جریان خوراک، سرعت جریان و غلظت همگی بر اثربخشی این تکنیک تأثیر میگذارند.
نانو فیلتراسیون (NF)
به عنوان یک فرآیند فشار متوسط تا بالا، NF مواد معدنی را از شیر جدا میکند و تنها به یونهای مایع و تک ظرفیتی خاصی اجازه میدهد که غشا را بشکنند و در عین حال اکثر یونهای دو ظرفیتی را در خود نگه نمیدارند. NF را می توان به عنوان شکل دیگری از RO در نظر گرفت، اما با ساختار غشایی که کمی بازتر است.

هر یک از این چهار فرآیند کاربردهای خاصی برای عملیات لبنیات دارند، به شرح زیر:
کاربرد میکروفیلتراسیون در صنایع لبنی صنایع لبنی از MF برای کاهش باکتری ها و چربی، تقسیم پروتئین شیر و استانداردسازی کازئین، و بهداشت آب نمک پنیر استفاده می کند. MF به بهبود کیفیت شیر، پودر آب پنیر و مواد لبنی با ارزش بالا برای تولید شیر، شیر پنیر و شیر بدون لاکتوز یا بدون لاکتوز کمک میکند.
کاربرد اولترافیلتراسیون در صنایع لبنی. UF به وظایف فیلتراسیون لبنیات با غلظت پروتئین و استانداردسازی پروتئین کمک می کند و عملکرد پنیر سفید و محصولات تخمیر شده را افزایش می دهد.
کاربرد اسمز معکوس در صنایع لبنی. RO به صنایع لبنی اجازه می دهد تا قبل از مرحله تبخیر آب را از شیر یا آب پنیر بازیابی کنند، محتوای جامد کل را از طریق بازیافت مواد جامد افزایش دهند، یا حجم شیر یا آب پنیر را کاهش دهند. RO همچنین با توجه به قابلیت های آن برای بازیابی زباله برای پایداری آن مفید است.
کاربرد نانو فیلتراسیون در صنایع لبنی. NF مصارف خاصی در صنایع لبنی دارد، مانند کاهش محتوای مواد معدنی و حجم آب پنیر و آب پنیر، تغلیظ لاکتوز قبل از تبلور یا تبخیر، و تولید محصولات شیر با کیفیت بدون لاکتوز.